Topcon HR - TOPCON földmérő és építőipari műszerek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Topcon HR

Műszerek > Geodéziai vevők

TOPCON HR - Hybrid Receiver
"No 1"

aaa
A Topcon HR GNSS vevőben egyesítették az utóbbi néhány év sikeres adatkommunikációs fejlesztéseit, valamint mindezt kiegészítették egy 452 Univerzális csatornával rendelkező, minden jelenleg ismert műholdrendszer jeleit feldolgozó GNSS board-al.

Kiemelkedő tulajdonságai:

  • 452 Univerzális csatorna

  • GPS, GLONASS, BeiDou, QZSS, SBAS, Galileo és L-band

  • Digitális UHF modem

  • GSM modem (4G)

  • Long Range Bluetooth

  • WiFi

  • TILT technológia (dőlésérzékelő)

  • Üzem közben cserélhető akkumulátor


VANGUARD GNSS chiptechnológia természetesen a Topcon HR-ben is!

 


Topcon Vanguard Chip

A Topcon saját fejlesztésű GNSS chipje már a GRS-1 vevőben is elérhető. A Vanguard technológia képes a legújabb Firmware technológiák (műhold jelkövetési és számítási algoritmusok) gyors futtatására.  A 452 univerzális csatornának köszönhetően az összes kiépült és fejlesztés alatt álló GNSS infrastruktúra jelét képes egy időpillanatban feldolgozni. (Gps, Glonass, Galileo, BeiDou, QZSS, SBAS, L-band)


TILT Technology

Egy kompakt 3 tengelyű digitális kompasz, giroszkóp, gyorsulásmérő és a Topcon által kifejlesztett hibrid inerciális mérőegység ötvözésével a fejlesztők létrehoztak egy 9 tengelyű micro elektromechanikai rendszert, melynek neve TILT TM. A rendszernek köszönhetően mindig a GPS tartóbot hegyénél lévő pontot fogja rögzíteni, ügyet sem vetve arra, hogy a helyi merőlegestől a tartóbot akár 15°-al eltér!

 


Bázis - Rover megoldások

Digital UHF modemének köszönhetően képes bármely más rádiós GNSS vevővel kommunikálni. A kapcsolat hossza domborzattól függően 2-5km között változik ezen megoldásnál.

A LongLink bluetooth 300-400m hosszúságú adatkapcsolatot tesz lehetővé. Topcon HIPER SR és SOKKIA GCX2 vevőkkel alkalmazható!


A 4G-s GSM modemnek köszönhetően az egyre népszerűbb Magnet Relay bázisaként is használhatjuk. Ezzel a megoldással akár 30km-es Bázishosszt is mérhetünk, és 10 Rover vevőt tudunk szimultán kiszolgálni korrekcióval.

Elite Survey Suite

A Topcon HIPER HR-t kiegészítve a legújabb GT Robot mérőállomással, valamint FC-5000 terepi tablettel létrehozható a jelenkor legkiemelkedőbb mérő rendszere. A Robot mérőállomás erényeit, valamint a Topcon Hybrid technológiáját kihasználva bárhol, bármikor végezhetünk igényes munkát egyedül is!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz