Topcon HiPER V - TOPCON földmérő és építőipari műszerek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Topcon HiPER V

Műszerek > Geodéziai vevők

TOPCON HIPER V

Mérőrendszer alkalmazási lehetőségei


NTRIP rover konfiguráció

A Topcon élen jár a takart környezetben is megbízhatóan működő kétfrekvenciás GNSS vevők gyártásában.  Egyedülálló újdonság, hogy a vevők kizárólag GLONASS holdakra is képesek inicializálni.
Természetesen alkalmas a FÖMI által szolgáltatott összes korrekció fogadására, a valós idejű centiméteres pontosság elérésének érdekében (RTK, VRS, FKP, MAC, stb.) A korrekció fogadáshoz szükséges modem kapcsolatot felépítheti maga az antenna vagy egy erre alkalmas terepi vezérlő (pl.:FC336) is.


Bázis-Rover konfiguráció

A HiPER V GNSS vevő változatos lehetőségeket biztosít az igényeinknek legmegfelelőbb saját bázisos kiépítésre. A korrekció vételre alkalmas helyre telepített bázis vevő Digital UHF II rádión vagy GSM/CDMA modemen keresztül kommunikálhat a rover vevőjével.

Mérés utófeldolgozással
Ha nem valós idejű helymeghatározás a feladat, a műszer lehetőséget biztosít statikus mérésre is, hiszen a műszerben tárolható az utófeldolgozáshoz szükséges nyers mérési adat.Felhasználóbarát kivitel
 
Extrém terepi körülmények között is megbízható működésre képes! IP67-es besorolása tanúsítja, hogy gond nélkül ellenáll poros, saras kitettségnek vagy magas (100%-os) páratartalomnak, de ha véletlenül beleejtjük egy pocsolyába, akkor sem kell szívünkhöz kapni, ugyanis 1m mélységig víz alá meríthető.

Az üzemi hőmérséklet szélsőértékei (-45°C-tól +70°C-ig) túlmutatnak az emberi tűrőképesség határin, így csak rajtunk múlik, mikor szakítjuk félbe a munkát.

A robosztus megjelenés és a terepálló kialakítás ellenére a teljes mérőfelszerelés összsúlya nem haladja meg a 3kg-ot, így egy hosszú mérési nap, vagy egy nehéz terep bejárása sem jelenthet problémát Önnek.

RTK roverként használva könnyedén állíthatjuk a megszokott magassági értékeket a szénszálas antennarúdon. Bázisként használva, amikor műszerlábra tesszük, az antenna oldalán elhelyezett mérőfül segítségével tudjuk egyszerűen, egymagunk is megállapítani az antenna magasságot.

Automatikus tájékoztatás a műszer állapotáról! A vevő hangjelzésekkel figyelmezteti kezelőjét a működéssel kapcsolatos fontosabb információkról. (magyar nyelven) pl.: státusz, jelvesztés, alacsony akkumulátor töltöttség,stb.

Emellett 22 LED szolgáltat további információkat, így Ön akár vezérlő nélkül is tisztában lehet pl.: a GPS és GLONASS holdak számával.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz