Topcon GR-5 - TOPCON földmérő és építőipari műszerek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Topcon GR-5

TOPCON GR-5
Hálózatos RTK, integrált rádióval és GPRS modemmel

ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEK

NTRIP Rover: A GR-5 egy sokszínűen alkalmazható GNSS vevő. Hálózatos Rover vevőként képes a FÖMI által szolgáltatott összes korrekció típus (RTK, VRS, FKP, MAC, stb.) feldolgozására gyors inicializálás (8-10 másodperc) mellett. Az összes geodéziában használatos nemzetközi tömörítési szabvány ismerete (TPS, RTCM3.1, SC104, CMR, CMR+).
Fejlett antenna technológiának és számítási algoritmusoknak köszönhetően, takart (fás, városi) környezetben is képes FIX pozíció meghatározására.

Bázis-Rover konfiguráció
A vevő változatos lehetőségeket biztosít saját Bázis-Rover kiépítésre. Így abban az esetben is képesek vagyunk a FIX 1-2 cm-es pontosság elérésére, ha a munkaterületen egyik mobilinternet szolgáltató sem képes megfelelő lefedettséget biztosítani a hálózatos korrekciók vételére.

Statikus mérés
Ha korrekció vételre alkalmatlan területeken történő mérésnél nem áll rendelkezésünkre Bázis és Rover vevőnk is, statikus méréssel is elérhető a cm-es pontosság. Ezen kívül nagy pontosságú GNSS mérést megkívánó feladatoknál is előnyös alkalmazni.

FORMATERVEZÉS
Gondosan megtervezett ergonómia, felhasználóbarát kivitel!
Kézre álló akkumulátor elhelyezés és kényelmes hordozhatóság. Négyzetes formaválasztás csökkenti az eldőlés veszélyét letámasztott állapotban.
Könnyű és ellenálló!
A GR-5 burkolata egy különleges magnézium ötvözet, amit úgy alkottak meg, hogy ellen álljon a tartórúd teljes magasságából történő dőlésnek.
Vízálló!
A burkolat mentén speciális gumitömítésekkel oldották meg az eső elleni védelmet, ami kiterjed az összes csatlakozóra is (töltés és kommunikációs portok)
Kiegyensúlyozott!
A tartórúd tengelyére szimmetrikus kialakítás. A dupla akkumulátor kettős energiaellátási lehetőséggel (Li-ion akkumulátor + alkáli elem) bármilyen helyzetekben képes a működést biztosítani.

FIRMWARE TECHNOLÓGIA

Quartz Lock Loop
A GR-5 páratlan érzékenységgel képes kiszűrni a zavaró jeleket (prediktív jelkövetés, többutas terjedés redukálása). A szabadalmaztatott QLL algoritmusok képesek a belső visszajelzések alapján folyamatosan megfigyelni a rendszer dinamikáját, szokásait és kiszűri annak ingadozását, amik a jelkövetési problémákat okozzák. Ennek köszönhetően csökkenthetők a napkitörésekből származó mérési bizonytalanságok.

ANTENNA TECHNOLÓGIA
Fence Antenna

A GR-5 páratlan érzékenységgel képes kiszűrni a zavaró jeleket és képes alacsony magasságú pályán mozgó holdak jelvételére is. A fejlesztés lényege, hogy a műholdas helymeghatározás egyik gyengepontját, a takart környezetben való megbízható működést erősítse.

CHIP TECHNOLÓGIA
G3 chip

A megfelelő jelvételen túl fontos, hogy a napjainkban még kiforratlan, de a jövőben nagy szerepet kapó GNSS rendszerek és segédrendszerek jeleit is értelmezni tudja a vevő. Ennek megfelelően a Topcon saját fejlesztésű G3 chipje képes mind a jelenlegi (GPS és GLONASS) mind a beüzemelésre váró rendszerek (Galileo, Compass, Quasi-Zenith és az indai IRNSS) összes létező és leendő frekvenciáinak jelvételére.

TEREPÁLL ÓSÁG
Extrém terepi körülmények között is megbízható működésre képes! IP66-os besorolása tanúsítja, hogy gond nélkül ellenáll poros, saras kitettségnek vagy magas (95%-os) páratartalomnak, szakadó esőnek. 2m-ről leejthető/eldönthető. Üzemeltetési hőmérséklet: -30°C-tól +60°C-ig, tárolási hőmérséklet -40°C-tól +70°C-ig.

ADAT CSERE

  • Bluetooth kapcsolat a vezérlővel

  • RS-232C kommunikációs port

  • Integrált UHF/SATEL rádió

  • Integrált GPRS modem

  • Adatfrissítés: 1Hz, 5 Hz, 10 Hz, 20 Hz, 100Hz

  • SD/SDHC kártya fogadás (32GB)Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz