Segéd szoftverek - Navicom

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Segéd szoftverek

TopSurv 8 JKV

A TopSurv 8-as verziójának megjelenése nyomán elérkezett az idő, hogy megújítsuk a GNSS mérések földhivatali leadásához szükséges (47/2010 FVM kormányrendelet követelményeit kielégítő) jegyzőkönyv készítő szoftverünket. Ahogy, az új TopSurv úgy a hozzá tartozó JKV is a komfortosabbá teszi a felhasználói élményt. Elegendő kizárólag a "TSJ"-t betöltenie a programba, ami automatikusan átveszi a szükséges adatokat és egy gombnyomásra leggenerálja a jegyzőkönyv állományt.
.
A program csak a TopSurv 8-as szériával készült "TSJ" állományokat tudja fogadni. Amennyiben Önnek még a 7-es verzió fut kezelőjén, kérjük keressen fel minket és ingyenesen aktualizáljuk kezelőjét. A programot szoftverfejlesztő partnerünk, a Map-Szoft Kft. készítette.


TRU - Topcon Receiver Utility

Topcon Receiver Utility - TRU 2.9 verzió

A szoftvernek két változata van: a PC-s, ill. terepi változat. A felület teljesen azonos, az előbbivel a számítógépről hajthatjuk végre a beállításokat vevőnkön az utóbbival a terepi vezérlőről. A program segítségével egyszerűen konfigurálhatjuk GNSS vevőinket NMEA mondatok kiküldésére. Az előre definiált szabványmondatokat egy listából betölthetjük és a kívánt adatsűrűséggel küldhetjük ki a kiválasztott porton. Emellett statikus mérések beállításához is segítséget nyújt. Firmware telepítés is végrehajtható vele (csak kábeles kapcsolattal). Törölhetjük a GNSS vevőnk memóriáját, konfigurálhatjuk, NVRAM törlést, ill. RESET-et hajthatunk végre.

Topcon PC-CDU

A szoftverrel lehetőségünk van konfigurálni a vevő mérési módjától a portkiosztásig, vezérelni GNSS vevőnket, NVRAM törlést, ill. RESET-et végrehajtani. Segítségével feltölthetők az OAF fájlok, azaz bármilyen GNSS vevő szoftveres fejlesztésre is képes. Alkalmas a statikus mérési adatok kiolvasására, törölni a GNSS vevőnk memóriáját, konfigurálni, lehetőségünk van GNSS vevőnket bázisként is konfigurálni.

GeoTiffer

A programmal raszter térképet (pl. légifotót vagy szkennelt térképi állományt) georeferenciálhatunk. Így a TopSURV-öt használó mérőállomásba, vagy terepi kezelőbe beolvasva, mérési képernyőnkön megjelenítve, megkönnyíthetjük a tájékozódást terepen.

GSM Test

A programmal a HiPER vevők GSM modemjét ellenőrizhetjük le, az eredményről jegyzőkönyv nyomtatható.

ActiveSync

A program a számítógépünk és terepi eszközünk (mérőállomás, vezérlő, kézivevő,stb.) Windows operációs rendszerei között teremt kapcsolatot. Windodws 7 operációs rendszer esetén, használatára nincs szükség, mert az operációs rendszer közvetlenül képes mobil eszközökkel való kapcsolat teremtésre.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz