HiPER NTRIP rover - TOPCON földmérő és építőipari műszerek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

HiPER NTRIP rover

Műszerek > Geodéziai vevők > Geodéziai vevők > HIPER SR

Tenyérnyi helyen tengernyi előny!
A Topcon bemutatta a valaha volt legkisebb integrált GNSS vevőt, ami a modern műholdas technológia számos vívmányát foglalja magában, hihetetlen alacsony súly mellett.

Fence Antenna technológia
Az egyedülálló antenna technológiának köszönhetően a HiPER SR páratlan érzékenységgel képes kiszűrni a zavaró jeleket és képes alacsony pályamagasságú holdak jelvételére is. A fejlesztés lényege, hogy a műholdas helymeghatározás egyetlen gyengepontját, a takart környezetben való
megbízható működés
t erősítse.


Topcon Vanguard Chip technológia

A Topcon saját fejlesztésű GNSS chipje elsőként a HiPER SR vevőben mutatkozik be. A Vanguard technológia képes a legújabb Firmware technológiák (műhold jelkövetési és számítási algoritmusok) gyors futtatására.  A 226 univerzális csatornának köszönhetően az összes kiépült és fejlesztés alatt álló GNSS infrastruktúra jelét képes egy időpillanatban feldolgozni. (GPS, GLONASS, GALILEO, COMPASS és kiegészítő rendszereik)
Az univerzális csatorna használata a kezdetek óta a Topcon meghatározó technológia fejlesztéseinek alapja. Ezen egyedülálló jelvételi megoldás által lehetséges a műhold jelek páratlanul gyors feldolgozása, hiszen egy műhold összes kibocsájtott frekvenciáját egyetlen csatorna képes feldolgozni.

Intelligens Jelkövetés Optimalizálás

Ahhoz, hogy a precíz pozíció számítást és stabilitást elérjük nem elég, ha egy vevő képes számtalan műhold valósidejű jelfeldolgozására. A valódi hatékonyság a megfelelő műhold geometria összeállításán múlik. Komoly kihívást jelent a folyamatosan változó égképen, minden időpillanatban megtalálni a helyes kombinációt. Ezen matematikai modell helyes és gyors alkalmazása az egyik kulcsfontosságú feladat egy GNSS vevő esetében.    


FORMATERVEZÉS

Gondosan megtervezett ergonómia, felhasználóbarát kivitel!
Integrált akkumulátor kialakítás Négyzetes formaválasztás csökkenti az eldőlés veszélyét letámasztott állapotban.
Könnyű és ellenálló!
A HiPER SR burkolata egy különleges magnézium ötvözet, amit úgy alkottak meg, hogy ellen álljon a tartórúd 2m-es magasságából történő dőlésnek.
Vízálló!
A burkolat mentén speciális gumitömítésekkel oldották meg az eső elleni védelmet, ami kiterjed az összes csatlakozóra is (töltés és kommunikációs portok)
Kiegyensúlyozott!
A négyzetes formaválasztás megakadályozza, hogy a letámasztott vevő könnyen eldőljön. A tartórúd tengelyére szimmetrikus belső kialakítás is ezt a célt szolgálja.

Hosszú élettartam, egyszerű szerelhetőség!

A számos technológiai újítást sikerült egy letisztult struktúrába szorítani. A vevő tervezése során fontos szempont volt a tartósság és a könnyű karbantartás. 
 

Nagy akkumulátor kapacitás
A nagy teljesítményű vevő használat és a Bluetooth adatátvitel ellenére tartós energiaellátást biztosítanak a belső akkumulátorok. Így a vevő 15 folyamatos terepi működésre képes egyetlen feltöltéssel. A nagy kapacitású Li-ion akkumulátorok súlya mégis csekély.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz